Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
26 °C
 

Túratippek

Aktívan a Rába mentén (4 nap/3 éj)
Aktívan a Rába mentén (4 nap/3 éj) 1. nap: Az országosan ismert Jeli Arborétum megtekintése Kám határában. Európa egyik legszebb arborétuma különleges
Tovább »
 
Őseink öröksége (4 nap/3 éjszaka)
Őseink öröksége (4 nap/3 éjszaka) 1. nap: Batthyányiak öröksége Körmenden: a kastély és a dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum meglátogatása, séta a megújult várkertben, a Szent Erzsébet
Tovább »
Mária Út Hosszúperesztegtől Kemestaródfáig
Mária Út Hosszúperesztegtől Kemestaródfáig A Mária út az erdélyi Csíksomlyó és az ausztriai Máriacell között haladó zarándokútvonal. Dél-Vas megyei szakasza áthalad térségünkön, melyet bejárva számos élménnyel gazdagodhatunk.
Tovább »
 
Szent Márton nyomában Körmendtől Pusztacsatárig
Szent Márton nyomában Körmendtől Pusztacsatárig  A folyamatosan épülő Szent Márton Út Szombathelyt köti össze a franciaországi Tours városával. A gyalogos vándorút a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal része.
Tovább »
Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Egyházasrádóctól Halogyig
Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Egyházasrádóctól Halogyig  Hazánk második hosszú távú turistaútja nevét a népszerű turistáról, szakíróról, népművelőről, TV-s személyiségről, Rockenbauer Pálról kapta. Térségünkre eső része egy 1 napos gyalogtúrát tartogat a vállalkozó kedvű turistáknak. 
Tovább »
 
Szent Imre Vándorút Rönöktől Körmendig
Szent Imre Vándorút Rönöktől Körmendig A Hegyek Vándorai Turista Egyesület 1996-ban, a Millecentenárium tiszteletére Szent Imre Vándorút elnevezéssel új, jelzett turistautat alakított ki Szentgotthárd és Körmend - Horvátnádalja között az egykori „vasfüggöny” mögötti területen.
Tovább »
A Vasfüggöny mentén Kemestaródfától Rönökig
 A Vasfüggöny mentén Kemestaródfától Rönökig Fedezze fel az egykori határsáv vonalát! A kirándulás a Vasfüggöny nyomvonalán egyedi élményt ígér. Kemestaródfán a gyógyító hatásáról ismert Miród-forrás vizét kóstolhatjuk. Az úton tovább haladva egy kihalt falu különleges hangulatába érkezünk, majd  Rönökön a közvetlenül az országhatár mellett található Szent Imre templom történetét ismerhetjük meg.
Tovább »
 
Kneipp-témaút a Vasi Hegyháton
Kneipp-témaút a Vasi Hegyháton
Magyarország egyetlen Kneipp-módszerre épülő témaútja a Vasi Hegyhát 13 településén, 19 helyszínen várja az érdeklődőket.
A Sebastian Kneipp által az 1800-as években kidolgozott egészségmegőrző- és természetgyógyászati módszer 5 alapelemét (víz, gyógynövények, táplálkozás, mozgás, lelki egyensúly)
Tovább »
Hegyháti Teljesítménytúrák
Hegyháti Teljesítménytúrák A teljesítménytúrák helyszíne a Vasi Hegyhát, melyek útvonalát egyénileg és csoportosan bármely időpontban teljesítheti. Szervezett időpontja 2014. szeptember 13., amikor a résztvevők emléklapot, kitűzőt kapnak.
Tovább »
 
Hegyhát turistája
Hegyhát turistája A túra mintegy 50 km hosszan vezeti körbe a vendéget a Vasi Hegyhát legszebb részein.  Az útvonal egyénileg és csoportosan bármely időpontban bejárható. A teljesítést igazoló bélyegző a kijelölt helyeken található meg. 
Tovább »
Mindszenty emléktúra
Mindszenty emléktúra A Mindszenty emléktúrát egyénileg és csoportosan bármely időpontban bejárhatják az érdeklődők. Szervezett időpontja minden év harmadik szombatja, idén május 17., amikor a természet kedvelői mellett zarándokok is tiszteleghetnek Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek emléke előtt. 
Tovább »
 
Nagy Gáspár emléktúra
Nagy Gáspár emléktúra A túra Vasvárról, a Nagy Gáspár Kulturális Központ elől indul Nagytilajba. A költő sírjánál a túrázók koszorúval és mécsessel emlékeznek. A gyalogos teljesítménytúrák 25, 50 km-es távon barátságos szintidőkkel kerülnek megrendezésre.
Tovább »
Batthyány örökségek nyomában, a hercegi család hagyatéka
Batthyány örökségek nyomában, a hercegi család hagyatéka A Batthyány család élete ezer szállal kötődik Körmendhez és környékéhez, melynek emlékei máig megcsodálhatók. A túra Körmenden a „Batthyányak városában” indul, a „Szegények orvosa”, a Boldoggá avatott Dr. Batthyány-Strattmann László életének egyik állomásán. 
Tovább »
 
Árpád-kori templom túra, vissza Szent István király rejtélyes korába
  Árpád-kori templom túra, vissza Szent István király rejtélyes korába A túra során fellelhető építészeti örökségek egészen az államalapításig repítik vissza a látogatót. Számos jelentős építészeti alkotás túlélte az évszázadok viharait, különösen a szent helynek tartott templomok. 
Tovább »
Jeli Túra
Jeli Túra A Hegypásztor Pincéktől indulva a sárga jelzést követve haladunk a Szőlőhegyen keresztül. Útközben a Szőlőhegy főbejáratánál érdemes megtekinteni a több száz éves védett tölgyfákat, az ősi gémes kutat és az útelágazásban álló fogadalmi kőkeresztet. A Szőlőhegyet elhagyva a sárga jelzésen a Jeli arborétumba érkezünk.
Tovább »
 
Szajki Túra
Szajki Túra Az oszkói Közösségi Háztól indulva dimbes-dombos úton közelítjük meg az erdőkkel övezett tórendszert. Útközben mindenképpen érdemes megállni Csehimindszenten, ahol Mindszenty József bíboros szülőházában a Terror Háza Múzeum állandó kiállítása tekinthető meg. 
Tovább »
Tanösvények
Tanösvények A térség számos felfedezésre váró természeti kincset tartogat számunkra. 
Tovább »
 
Virágzó Csodák
Virágzó Csodák Virágzáshoz kötött, szervezett túra időpontok és helyszínek
Tovább »
Geocaching – geoládák a térségben
Geocaching – geoládák a térségben A geocaching az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel. 
Tovább »
 
Vízparti élmények
Vízparti élmények Térségünk fürdőzési és horgászati lehetőségei
Tovább »


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu